Oplossing

Breed inzetbaar

Het systeem van OOG.VOOR.LEZEN (Pseyecatcher®) zorgt ervoor dat op een snelle, efficiënte en betrouwbare wijze de leesvaardigheid van (grote groepen) mensen in beeld kan worden gebracht. Voor bedrijven en instellingen betekent dit dat er compleet nieuwe mogelijkheden ontstaan om structureel leesvaardigheid te verbeteren. Zodat het talent binnen het bedrijf kan groeien en kan presteren. Dan maak je samen het verschil.

Hoe werken we?

Samen met het bedrijf maken we een plan op maat. Daardoor kunnen we het hele bedrijf bereiken, motiveren en inspireren. We geloven dat ontwikkeling en training beter resultaat geeft als je het samen doet. Over het algemeen volgen we de volgende stappen.

  1. Informatie en communicatie, m.n. veilige randvoorwaarden
  2. Screening uitvoeren
  3. Resultaten persoonlijk bespreken
  4. Training in samenwerking met onze taalbureaus
  5. Eindscreening uitvoeren en bespreken
  6. Reflectie hele project

Wat we doen

Wij screenen met ons systeem (Pseycecathcer®) in korte tijd hoe leesvaardig jij bent. Je hebt dan inzicht in je lezen, als het gaat om begrip, techniek en strategie. Zonder dat je ook maar één woord hardop hoeft te lezen of te schrijven.

Onze screening is objectief, persoonlijk, individueel en op alle taalniveau’s/werkniveau’s mogelijk. De screening duurt ongeveer 15 minuten.

We begeleiden de personen voor en na de screening, in een persoonlijk gesprek.
Als de resultaten bekend zijn, gaan we opnieuw persoonlijk in gesprek. We motiveren mocht dit wenselijk zijn, richting een training. We werken samen met taalbureau’s die training geven op maat, met materiaal van de werkvloer. Je zult dus vlot verschil merken. Na het taaltraining traject doen we een eindscreening. Samen bespreken we de vooruitgang van de training. We maken dit ook visueel door de verschillen tussen de screening resultaten te bespreken. Hierdoor heeft iedereen inzicht in de vooruitgang.

We werken samen met onze klanten als één team. We geven advies en projectbegeleiding in het opsporen en trainen van kanshebbers en het onderhoud daarvan. De screening kan ten alle tijden plaatsvinden op een gepaste afstand.

Kijken naar eventuele oorzaken

Wij willen ons met onze Pseyecatcher® vooral richten op het vaststellen van leesproblemen.  Het verklaren, classificeren of remediëren laten we aan deskundigen over.

OOG.VOOR.LEZEN heeft aandacht voor de drie oorzaken (laaggeletterdheid, dyslexie en visuele aandoeningen) voor leesvaardigheids problemen en meer (a.o. de fysieke eigenschappen van het oog).

We gaan graag de uitdaging aan om samen te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar lezen. Zo kunnen we samen meer inzicht krijgen hoe we duurzaam impact kunnen maken. Kijk ook eens op onze pagina over onderzoek en stage bij (Topselectie) voor meer informatie.

Techniek

Waarom eye-tracking?

Met onze Pseyecatcher® meten we precies waar je blijft in de tekst en hoe vaak je terug leest. Wij gebruiken deze oog-bewegings-data voor een score  van je leestechniek, zonder dat daar hardop lezen voor nodig is.

Wat doet een Eye-tracker?

Onze eye-tracker is een systeem met een high speed videocamera met onzichtbaar licht en software om je centrale oogpositie heel vaak per seconde te bepalen en daar nuttige informatie uit te halen.

Pseyecatcher®

Wij hebben een eigen systeem ontwikkeld: de Pseyecatcher®. Ons systeem is meteen een soort mini-onderzoekslaboratorium met een standaard screening-methode, is eenvoudig te bedienen en overal te plaatsen.

Starten met efficiënt en vlot lezen voor iedereen?

Leuk dat jullie ook enthousiast zijn!

We komen graag zo snel mogelijk in contact om kennis te maken. Dit kan via ons contactformulier